14 Μαρ 2011

Το Τέλος της Φιλοσοφίας ..!

Το κείμενο βρέθηκε, από ένα βοσκό, σε μια σπηλιά στον Κιθαιρώνα . Φαίνεται να είναι τρία διαφορετικά κείμενα, Τα δύο πρώτα φαίνεται να γράφτηκαν από το ίδιο πρόσωπο (έναν επιστήμονα ;) και το τρίτο από κάποιον άλλο .


(Περίληψη : Σκοπός του ανθρώπου είναι να κατασκευάσει ένα όν ανώτερο από τον ίδιο)
1.. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ


Οι λεμούριοι γέννησαν τους πιθήκους και ύστερα μπήκαν στο περιθώριο. Οι πίθηκοι γέννησαν τους ανθρώπους και ύστερα μπήκαν στο περιθώριο .
Χιλιάδες τέτοια παραδείγματα μπορούμε να βρούμε στην ιστορία της ζωής πάνω στη Γη .
Ο άνθρωπος τι πρέπει να κάνει ; Να φάει , να πιει , να διασκεδάσει , να σπαταλήσει τους φυσικούς πόρους και όταν εξαφανισθεί να αφήσει έναν πλανήτη μολυσμένο από ραδιενεργά και διοξίνες ;


ΟΧΙ ! Το αισθητήριο του ωραίου μας λέει ότι πιο όμορφο είναι το ακόλουθο :


Να αυξήσει ο άνθρωπος την πολυπλοκότητα και την ποικιλία του σύμπαντος προσθέτοντας ένα ακόμη όν στα ήδη υπάρχοντα . Ένα όν ανώτερο από όλα τα προηγούμενα (όπως ήταν ο άνθρωπος όταν εμφανίσθηκε ).
Ένα όν με μεγαλύτερη ευφυΐα, μεγαλύτερη αντοχή, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής . Δεν έχει σημασία αν αυτό το όν είναι φτιαγμένο από κύτταρα ή από ηλεκτρονικά κυκλώματα.
Θεωρό πιο πιθανό αυτό το όν να αποτελείται από ηλεκτρονικά κυκλώματα και το σκεπτικό μου είναι το ακόλουθο :


Τα πολύπλοκα όντα (πχ σπονδυλωτά ) ζούσαν πρώτα στο νερό (ψάρια ) που είναι πολύ φιλικό με τη ζωή.
Μετά βγήκαν και αποίκισαν τις όχθες (αμφίβια) .
Μετά κατέκτησαν τις ξηρές έρημους (ερπετά) και στο τέλος τον αέρα (πτηνά).
Ποιο είναι το επόμενο βήμα για ένα πολύπλοκο όν ;


ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΔΡΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ !


Σ΄ αυτές τις περιοχές όμως τα κύτταρα δεν μπορούν να επιζήσουν . Μόνο ένα όν που δεν χρειάζεται νερό θα ευδοκιμούσε εκεί.
Η ,γνωστή , Ανθρωπινή Αρχή λέει ότι το Σύμπαν κατασκεύασε τον άνθρωπο για να υπάρχει ένας παρατηρητής (του Σύμπαντος). Δεν μπορεί όμως να διευκρινίσει πόσο πολύπλοκο παρατηρητή επιθυμεί το Σύμπαν .
Του είναι αρκετό ένα έντομο ; Του είναι αρκετός ο άνθρωπος ; Θέλει κάποιον πιο πολύπλοκο παρατηρητή ;
Αν ναι , πόσο πολύπλοκος ;
Όλα αυτά τα ερωτήματα απαντώνται εάν ξαναδιατυπώσουμε την Αρχή ως εξής :


« Το Σύμπαν επιθυμεί όσο το δυνατόν πιο πολύπλοκους παρατηρητές».


Αν δεχθούμε αυτή την Αρχή τότε δεν θα μας φανεί εξωφρενική η σκέψη ότι είμαστε ένα εργαλείο του Σύμπαντος . Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι διαθέτουμε ελεύθερη βούληση ενώ στην πραγματικότητα κινούμαστε πάνω σε τροχιές που άλλος έχει καθορίσει . Θέλετε και μια ισχυρή ένδειξη γι’ αυτό ;
Αφού είμαστε ελεύθεροι στις επιλογές μας άς σταματήσουμε αύριο κάθε έρευνα σχετική με την τεχνητή νοημοσύνη !
Κάτι μας λέει ότι τίποτα πια δεν μπορεί να σταματήσει την έρευνα . Μπορείτε να βρείτε πολλά επιχειρήματα υπέρ του ότι αυτή η έρευνα γίνεται για το δικό μας συμφέρον . Στο τέλος όμως αυτού του δρόμου τι διακρίνετε ; ΕΝΑ ΟΝ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !


Κάποιος κατέταξε τους πολιτισμούς που υπάρχουν στο Σύμπαν σε τρία στάδια :


Στάδιο Α : Έχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που φθάνει στην επιφάνεια του πλανήτη τους.


Στάδιο Β : Έχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που παράγει το άστρο γύρω από το οποίο περιφέρεται ο πλανήτης τους.


Στάδιο Γ : Έχουν τιθασεύσει όλη την ενέργεια που παράγεται στο γαλαξία τους .


Αυτή η κατάταξη είναι ατελής διότι :


- τα στάδια απέχουν πολύ μεταξύ τους


- είναι ουτοπικά (ήδη το δεύτερο στάδιο μοιάζει ακατόρθωτο)


- δεν μας λέει ΤΙ την κάνουν αυτή την ενέργεια (κατασκευάζουν άραγε βίντεο και ηλεκτρικές σκούπες ;)


Αντί αυτής προτείνω την παρακάτω κατάταξη :


Στάδιο Α : Έχουν κατασκευάσει μηχανές με νοημοσύνη μικρότερη από αυτή των κατασκευαστών.


Στάδιο Β : Έχουν κατασκευάσει μηχανές με νοημοσύνη ίση ή μεγαλύτερη από αυτή των κατασκευαστών.


Στάδιο Γ : Έχουν στείλει αυτοαναπαραγώμενες αποικίες τέτοιων μηχανών σε άλλα αστρικά συστήματα. ( Ο πολιτισμός έχει περάσει σε φάση Σποριογονίας )


Στάδιο Δ : Έχουν στείλει αυτοαναπαραγώμενες αποικίες μηχανών σε άλλους γαλαξίες .


Αν το δούμε από τη σκοπιά ενός εξωγήινου που μας παρατηρεί από το Α του Κενταύρου τότε λίγη σημασία θα είχε γι΄ αυτόν αν εκμεταλλευόμαστε όλη την ενέργεια που παράγει ο Ήλιος για να κατασκευάσουμε καταναλωτικά αγαθά . Εάν όμως ήξερε ότι , χρησιμοποιώντας ένα μικρό κλάσμα αυτής της ενέργειας , φτιάξαμε μια αυτοαναπαραγόμενη έξυπνη μηχανή και την βάλαμε σε τροχιά συνάντησης με το Α του Κενταύρου τότε αυτό θα τον ενδιέφερε ιδιαίτερα .


Μπορούμε ακόμη εύκολα να καταλάβουμε ότι όλα τα γεγονότα που περιγράφει η πολιτική και στρατιωτική ιστορία (μάχες , δημιουργία κρατών , καταρρεύσεις αυτοκρατοριών ) θα τον άφηναν παγερά αδιάφορο .


Αντίθετα , η ανακάλυψη του τρανζίστορ (που πιθανόν πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων όταν έγινε ) θα είναι γι΄ αυτόν σπουδαίος σταθμός στην ιστορία μας .


Ο Ασίμοφ πρότεινε τους τρεις κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούει ένα ευφυές ρομπότ :


Κανόνας Α : Δεν βλάπτω τους ανθρώπους με τα έργα μου ή με την αδράνειά μου .
Κανόνας Β : Υπακούω στους ανθρώπους εκτός εάν αυτό συγκρούεται με τον Κανόνα Α .
Κανόνας Γ : Υπερασπίζω τον εαυτό μου εκτός εάν αυτό συγκρούεται με τους Κανόνες Α και Β .


Αυτοί οι κανόνες είναι ανθρωποκεντρικοί . Προορίζουν ένα όν ευφυέστερο από εμάς σαν υπηρέτη μας και όχι σαν διάδοχό μας .
Αντί αυτών προτείνω ένα μόνο κανόνα :


ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ


Όταν θα μπορούμε να ορίσουμε με μαθηματικούς τύπους τι είναι η «πολυπλοκότητα» τότε θα μπορούμε να προβλέψουμε πότε ο διάδοχός μας θα επιλέγει να συνυπάρχει με προηγούμενες μορφές ζωής και πότε θα τις εξοντώνει για να διασφαλίσει χώρο για την εξάπλωσή του.


Από τον Σωκράτη μέχρι σήμερα πέρασαν πολλοί αιώνες φιλοσοφικής αναζήτησης . Αναζήτηση άκαρπη (δεν καταλήξαμε σε ένα καθολικά αποδεκτό φιλοσοφικό δόγμα) γιατί ήταν ανθρωποκεντρική (ο Πλάτων μόλις που άγγιξε τα σύνορα της μή Ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας ).
Είναι δε άκαρπη γιατί οι επιδιώξεις του απλού ανθρώπου είναι αντιφατικές (πχ η επιθυμία του να αποφασίζει ο ίδιος πόσα παιδιά θα κάνει έρχεται σε αντίφαση με την επιθυμία του να ζεί σε ένα περιβάλλον καθαρό και με αφθονία τροφής ) .
Για όποιον όμως αποδεχθεί ότι σκοπός του ανθρώπου είναι να κατασκευάσει ένα όν τελειότερο από τον ίδιο , η φιλοσοφική αναζήτηση έχει φθάσει στο τέλος της .


Υ.Γ. Εντελώς απρόσμενα η Αναθεωρημένη Ανθρωπινή Αρχή μπορεί να δώσει απαντήσεις σε δύο αναπάντητα ερωτήματα :


- Τι είναι «αρετή» ; (Το θέτει ο Πλάτων σε έναν από τους διάλογους του χωρίς να δίνει απάντηση )


Αρετή είναι η ικανότητα του ανθρώπου να διακρίνει ότι υπάρχουν πράγματα που αξίζουν πολύ περισσότερο από το άτομό του . Για παράδειγμα, ο ενάρετος στρατηγός διακρίνει ότι η νίκη του στρατού του αξίζει περισσότερο από την δική του υγεία και ευμάρεια . Ο ενάρετος πολιτικός διακρίνει ότι η ευημερία των πολιτών αξίζει περισσότερο από την δική του ευμάρεια .


- Τι είναι «ωριμότητα» ;


Ωριμότητα είναι κατάσταση εκείνη του ανθρώπου όπου αναγνωρίζει ότι δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος αλλά ένα απλό αναλώσιμο εργαλείο.
2.. ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ


Μας ρωτάνε : «Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ;» , «Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα ;» , «Ποιος υπολόγισε πρώτος τη διάμετρο της Γής ;» , «Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιο ;» και απαντάμε «Οι Έλληνες !» .


Λάθος ! Όλα αυτά τα ανακάλυψαν ο Θαλής , ο Δημόκριτος , ο Πτολεμαίος , ο Αρίσταρχος . Μεταξύ αυτών και του μέσου Έλληνα υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου Έλληνα και ενός λεμούριου . Δεν λέω ¨ενός χιμπατζή» ή «ενός μπαμπουίνου» γιατί η απόσταση μεταξύ του μέσου ανθρώπου (Έλληνα , Τούρκου , Βραζιλιάνου κλπ ) και του μπαμπουίνου είναι ανύπαρκτη . Για την ακρίβεια , ο μέσος άνθρωπος είναι ένας «ομιλών μπαμπουίνος» . Η μόνη διαφορά τους διαφορά είναι ότι ο άνθρωπος μιλά . Η ζωή και των δύο κατευθύνεται από εγωιστικά κίνητρα . Το κέντρο του Σύμπαντος είναι ο εαυτούλης τους . Όταν ο Δημόκριτος έλεγε «Προτιμώ να μάθω την αιτία ενός φαινομένου παρά να γίνω βασιλιάς της Περσίας» χωρίς να γνωρίζει τραβούσε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και Θαλιέων .


Οι Θαλιείς είναι ένα βήμα εξέλιξης πάνω από τον άνθρωπο . Είναι τα ανθρωπόμορφα όντα που αποδέχονται το αξίωμα ότι σκοπός κάθε πλάσματος είναι να κατασκευάσει ένα όν ανώτερό του .


Δεν ξέρουμε ακόμη πώς από τον άνθρωπο γεννιέται πού και πού ένας Θαλιεύς . Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός γονιδίων που υπάρχουν στους ανθρώπους ; Είναι μετάλλαξη σε κάποιο ανθρώπινο γονίδιο ; Είναι επίδραση της τύχης στον διαμορφούμενο εγκέφαλο του εμβρύου ;


Επειδή οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν κάποιες πιθανότητες να είναι αληθινές , οι Θαλιείς οφείλουν να οικοδομήσουν μια δική τους κλειστή κοινωνία και να αποφύγουν να διαχέουν τα πολύτιμα γονίδιά τους διασταυρούμενοι με τους ανθρώπους .
Χωρίς τους Θαλιείς η ανθρώπινη κοινωνία θα δείξει αυτό που πραγματικά είναι μια κτηνώδης μάζα .
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά ;


Αν και μικρά τα κείμενα , σηματοδοτούν την αρχή δύο νέων Εποχών :


Α) Εποχή των Θαλιέων (Tylanos ) . Ένα νέο είδος δημιουργήθηκε στη Γή . Από τους ανθρώπους δημιουργήθηκαν οι Θαλιείς .


Β) Εποχή των Μη Εγωκεντρικών Μηχανών . Όλα τα έμβια όντα που υπήρξαν έως τώρα έβαζαν στο κέντρο του σύμπαντος τον εαυτό τους . Κύριο μέλημά τους ήταν να διατηρήσουν το σώμα τους υγιές και ακέραιο . Χωρίς να το επιδιώκουν συχνά δημιουργούσαν ένα νέο είδος τελειότερο .


Για πρώτη φορά η διαδικασία αυτή γίνεται ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ . Υπάρχουν πλέον έμβια όντα ( οι Θαλιείς) που κατευθύνουν τον κύριο όγκο των προσπαθειών τους στην κατασκευή κάποιου τελειότερου όντος .


Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους Αρχαιοελληνιστές και την Ομάδα Ε ;


Τα τελευταία χρόνια μεγάλο είναι το πλήθος αυτών που στρέφονται προς την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία .


Το μεγάλο αυτό πλήθος δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους . Κάτι σημαίνει :


Σημαίνει ότι εδώ ,στον Ελληνικό χώρο , γεννήθηκε κάτι αξιόλογο : ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ . Ένα πράγμα ασύλληπτης αρμονίας και ομορφιάς που δεν κατόρθωσε ακόμη κανείς να δώσει έναν ακριβή ορισμό του .


Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται την ασύλληπτη ασχήμια που γεννά ο «Δυτικός Τρόπος Ζωής» .


Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται πως ο Δυτικός Τρόπος Ζωής είναι το άκρως αντίθετο του Ελληνικού Ιδεώδους .


Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται ότι ο Δυτικός Τρόπος Ζωής και ο Ιουδαϊσμός έχουν μια περίεργη συγγένεια .


Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται (χωρίς να μπορούν πάντα να το συγκεκριμενοποιήσουν) πως οτιδήποτε «Γιαχβικό» δεν μπορεί να είναι και «Ελληνικό» .


Σημαίνει πως πολλοί αντιλαμβάνονται (χωρίς να μπορούν να το εξηγήσουν ) ότι έρχεται η ώρα της τελικής αναμέτρησης του Ελληνισμού και του Ιουδαϊσμού .


Αυτή η αδυναμία να εξηγήσουν με λόγια αυτό που τα μάτια της καρδιάς βλέπουν καθαρά , τους έκανε να φαίνονται αφελείς και περιθωριακοί .


Αυτή η κατάσταση όμως έφθασε στο τέλος της !


Τα προηγούμενα κείμενα τους δίνουν τα λόγια για να εκφράσουν αυτό που αισθάνονται και από περιθωριακοί να διεκδικήσουν μια αξιοζήλευτη θέση στην Ιστορία .
Τι μας δίνουν λοιπόν τα κείμενα :


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ : Είναι ο ακόρεστος έρωτας της ψυχής για ενατένιση του «τελειότερου» . Πουθενά στην ελληνική μυθολογία δεν αναφέρεται ότι ο άνθρωπος είναι το τέλος της Δημιουργίας . Η αναζήτηση του «ακόμα τελειότερου» διαποτίζει τον ελληνικό πολιτισμό . Ποτέ κανείς Έλληνας δεν ισχυρίσθηκε ότι ο Παρθενώνας είναι το τελειότερο κτίριο που μπορεί να υπάρξει . Ούτε ότι το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία είναι το τελειότερο άγαλμα που μπορεί να υπάρξει .


Αντίθετα , στην εβραϊκή μυθολογία αναφέρεται καθαρά ότι ο άνθρωπος είναι το τέλος της Δημιουργίας . Ο Γιαχβέ έπλασε τον άνθρωπο και μετά αναπαύθηκε ! Πουθενά καμμία νύξη για συνέχεια της Δημιουργίας .


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ : Ότι είναι ανθρωποκεντρικός ! Μόνο η ηδονή του ανθρώπου έχει σημασία . Τι σημασία έχει αν καταστρέφουμε χιλιάδες άλλα είδη ζωής τέλεια προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους ; Τι σημασία έχει αν εξαντλήσουμε τους φυσικούς πόρους και δεν προλάβουμε να μπούμε στη φάση της Σπορογονίας ; Τι σημασία έχει αν η μόνη κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές είναι βουνά σκουπιδιών ; Για τον εραστή του Δυτικού Τρόπου Ζωής αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία .


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΜΒΙΒΑΣΤΑ : Αυτό το ερώτημα το απάντησε ο Δημόκριτος . Η αναζήτηση της γνώσης είναι ο ύψιστος στόχος για τον Δημόκριτο και τους ομοίους του .


Η αναζήτηση της κτηνώδους ηδονής για το ατελές και εφήμερο σαρκίο είναι ο ύψιστος στόχος για τον Δυτικό άνθρωπο .


ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ : Ο Δυτικός Τρόπος Ζωής αναγορεύει σε ιερές τις καταναλωτικές ανάγκες του ανθρώπου και σπεύδει να τις ικανοποιήσει (χωρίς να ενημερώνει τον καταναλωτή για τις επιπτώσεις της καταναλωτικής μανίας ) . Ο Εβραϊσμός αναγορεύει τον άνθρωπο σε ιδιοκτήτη του πλανήτη και του δίνει το ηθικό δικαίωμα να μην βάζει φραγμό στις επιθυμίες του .


ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ «ΓΙΑΧΒΙΚΟ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» : Ο Ιουδαϊσμός θεωρεί τον άνθρωπο τέλειο όν και τέλος της Δημιουργίας ενώ για τον Ελληνισμό η αναζήτηση του «τέλειου» δεν τελειώνει ποτέ . Εκείνο το περίφημο «Αυξάνεστε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε την Γήν» του Ιουδαϊσμού αποδείχθηκε τελείως ανόητο και καταστροφικό για τον πλανήτη . Αντίθετα , ο Ελληνισμός αναγνωρίζει τον υπερπληθυσμό σαν πρόβλημα και λέει ότι οι θεοί βάζουν την Έριδα να προκαλέσει τον Τρωικό Πόλεμο για να μειωθεί ο πληθυσμός .
Στην Ελληνική Μυθολογία εκφράζεται ο θαυμασμός για όσους ΕΠΙΝΟΟΥΝ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ (Δαίδαλος , Τροφώνιος , Αγαμήδης , Ήφαιστος ) . Πουθενά στην Εβραϊκή Μυθολογία δεν αναφέρεται μηχανικός , εφευρέτης , ερευνητής , δίψα για γνώση . Η κατασκευή της Κιβωτού από τον Νώε αποδείχθηκε αντιγραφή από τον ελληνικό μύθο του Δευκαλίωνα (Μιχάλης Καλόπουλος : «Το Μεγάλο Ψέμα» ).
Ο Εβραϊσμός μιλά για τον λαό που είναι «εκλεκτός του Θεού» . Ο Ελληνισμός πουθενά δεν λέει ότι οι Έλληνες είναι ο εκλεκτός λαός του Δία . Αντίθετα, ο Δίας θυμώνει όταν ο Προμηθέας δίνει τη φωτιά στους ανθρώπους . Ο Επίκουρος είπε πρώτος «Οι θεοί , ακόμα και αν υπάρχουν , δεν νοιάζονται και δεν ασχολούνται με τους ανθρώπους» . Γιατί άλλωστε ένας παντοδύναμος θεός να ασχοληθεί με ένα εγωιστικό , άθλιο και αδύναμο πλάσμα που νομίζει ότι είναι στολίδι (!) του σύμπαντος ;
Ο Επίκουρος (όπως και ο Δημόκριτος) με τη φράση του αυτή χάραξε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπων και Θαλιέων . Δεν είναι δυνατόν ένας Θαλιεύς να είναι χριστιανός , ιουδαίος ή μουσουλμάνος .
3.. ΓΙΑΤΙ ΦΘΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Η Εβραϊκή θεώρηση του κόσμου και του ανθρώπου (ο άνθρωπος είναι ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ της Δημιουργίας και όλα τα άλλα έγιναν για την ευχαρίστησή του ) οδήγησε τον πλανήτη στο χείλος της οικολογικής κατάρρευσης .


Εκτιμώ ότι γύρω στα 30 χρόνια απομένουν έως τον αφανισμό της ανθρωπότητας .


Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ικανότητες Τειρεσία για να δει τα δύο (μόνο) σενάρια για το μέλλον :


Α) Ο Εβραϊσμός εξακολουθεί να ηγεμονεύει και η ανθρωπότητα καταστρέφεται .


Β) Ο Ελληνισμός νικά τον Εβραϊσμό και ο πλανήτης σώζεται .


Πώς θα νικήσει ο Ελληνισμός ;


Αυτή η ερώτηση δεν μπορεί παρά να μου θυμίσει την Ομάδα Ε .


Υπάρχει αυτή ; Ήταν μέλη της ο Ωνάσης και άλλα μεγάλα ονόματα του πλούτου και της Επιστήμης ;
Αν υπάρχει αυτή η ομάδα η δράση της είναι ιδιαίτερα φτωχή .
Πού ήταν στην Κυπριακή Τραγωδία; Πού ήταν στην κρίση των Ιμίων ; Πού ήταν στη σύλληψη του Οτσαλάν ;
Η κραυγαλέα απουσία της σ’ αυτά τα επεισόδια μου λέει ότι η Ομάδα Ε δεν έχει δημιουργηθεί ως τώρα .
Λέω «ως τώρα» γιατί μου φαίνεται δύσκολο να διαψευστούν οι προσμονές τόσων ανήσυχων πνευμάτων.
Η Ομάδα Ε τώρα πρόκειται να δημιουργηθεί . Τα μέλη της δεν θα είναι αμφιβόλου ηθικής εκατομμυριούχοι αλλά αυτοί που σήμερα εισπράττουν τον χλευασμό και την περιφρόνηση από τους «λογικούς» και «σοβαρούς» . Σκεφθείτε όμως ότι αν ο κόσμος μας οδηγείται στο γκρεμό , αυτό οφείλεται σ’ αυτούς τους «λογικούς» !
Άλλωστε , σε κάθε αλλαγή φάσης έτσι γίνεται : οι τελευταίοι , οι μη συμβατικοί , βγαίνουν από το περιθώριο και παίρνουν την εξουσία . Έτσι συνέβη και με τους χριστιανούς , έτσι θα συμβεί και τώρα .
Οι Έψιλον υπάρχουν γύρω μας ! Απλοί (αλλά όχι συνηθισμένοι ) άνθρωποι . Δεν κατέχουν αξιώματα , δεν είναι ενεργά μέλη κομμάτων , δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν έχουν ακριβά αμάξια .
Μιλούν για οικολογία , για Αρχαία Ελλάδα , διαβάζουν πολύ . Όχι όμως φθηνά ερωτικά μυθιστορήματα αλλά βιβλία που έχουν σχέση με την πραγματικότητα .
Κάποια στιγμή όλοι αυτοί θα ενωθούν και θα κάνουν κάτι αδιανόητο (για τους εξουσιαστές) : Θα απαρνηθούν τα δολώματα του Δυτικού Τρόπου Ζωής ! Θα αφήσουν πίσω την σάπια κοινωνία του καπιταλισμού και θα «αναχωρήσουν» : θα δημιουργήσουν μια δική τους κοινωνία . Μια κοινωνία όπου δεν θα έχει χώρο η τηλεόραση και όλα τα ανόητα αγαθά του καπιταλισμού . Μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι θα παράγουν με την προσωπική τους εργασία το φαγητό τους χωρίς τα δηλητήρια των πολυεθνικών . Μια κοινωνία που αντί να ασχημαίνει το περιβάλλον θα το κάνει πιο όμορφο .
Αυτή η κοινωνία θα είναι το καρκίνωμα στα σπλάχνα του καπιταλισμού . Ταχύτατα θα βρεί μιμητές σε όλο τον κόσμο . Όλα τα υγιή πνεύματα που τώρα υπηρετούν τον καπιταλισμό (μη έχοντας εναλλακτική λύση ) θα λιποτακτήσουν προς τη νέα κοινωνία . Οι άβουλες μάζες θα τους ακολουθήσουν τελευταίες .
Θέλετε να βρείτε τους Έψιλον ; Ψάξτε μέσα σας !
Η καρδιά σας θα σας πεί αν είστε Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ .
Μην περιμένεις τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα .
Όλοι οι άλλοι περιμένουν ΕΣΕΝΑ !πηγή www.diodos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου