19 Αυγ 2011

ΔΙΑΣΤΗΜΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα ξεδιπλώσει τα σχέδιά της στο Ζουκόφσκι
Στόχος ο πολυτελής διαστημικός τουρισμός για τη Ρωσία



Ένα ξενοδοχείο σε τροχιά, καθώς και πολυτελής διαστημικός τουρισμός περιλαμβάνονται στα μελλοντικά σχέδια της Ρωσίας για να διασφαλίσει ότι θα συμμετάσχει στην βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού.


Ρωσικές εταιρίες παρουσίασαν τα σχέδιά τους στη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης αυτή την εβδομάδα στο Ζουκόφσκι, έξω από τη Μόσχα.


Η εταιρία Orbital Technologies ανακοίνωσε ότι στοχεύει να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο σε τροχιά που θα μπορεί να φιλοξενεί επτά ενοίκους μέχρι το 2016. Στα άλλα σχέδιά της περιλαμβάνεται η μεταφορά τουριστών στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και, έως το 2030, στον Αρη.


"Ο διαστημικός τουρισμός είναι μια πραγματική και ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση," δήλωσε ο Σεργκέι Κοστένκο, επικεφαλής της ρωσικής Orbital Technologies.


Όπως είπε ο ίδιος, το διαστημικό ξενοδοχείο δεν θα προσφέρει τις απαραίτητες ανέσεις αφού οι ένοικοί του--όπως και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό--θα τρέφονται με κάψουλες σαν τους αστροναύτες και θα χρησιμοποιούν τις ειδικές τουαλέτες λόγω της έλλειψης βαρύτητας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου